Phnom Penh


 Yo wereld 


Ik heb deze blog een tijd voor me uitgeschoven omdat ik niet goed wist hoe ik Choeung ek kon beschrijven.


We zijn naar Phnom Penh gegaan! De eerste paar dagen waren voornamelijk gericht op gastronomie en Phnom Penh ontdekken en kijken naar het dagelijkse leven van een Cambodjaan. Ook gepokemond natuurlijk. Dat was allemaal superleuk en relaxed. 


Toen zijn we naar Choeung ek gegaan.


Choeung ek, ook wel bekend als de ‘ killing fields’ , een monument aan alle slachtoffers van Pol Pot, een communistische leider die zijn eigen volk heeft uitgemoord. Mama had me verteld dat t intens kon zijn maar na wat overleg leek het ons wel dat ik het kon. Dat was ook zo, en intens was het zeker. 


We hadden een erg goede audiotour waarmee we rondliepen over het veld waar de mensen werden gedood. Ik voelde me op dat moment verdrietig en verbijsterd dat een mens dat een ander aan kon doen. Het was heel intens om mee te maken. Soms kwamen bij gedeeltes die te veel waren. Bijvoorbeeld op welke manier ze allemaal werden gedood. Die sloeg ik dan maar even over. Ik ben er wel achteraf blij mee dat ik het heb gedaan want dan leer ik ook over de nare kant van de geschiedenis van Cambodja ( en de mensheid ). 


De laatste stop was een grote toren vol met de schedels van een groot aantal slachtoffers. Er zaten ook stickers op de schedels met een kleurensysteem over hoe ze waren overleden. 

Dat heb ik ook overgeslagen. De aanblik van het geheel van de toren was al intens genoeg.


Toen kwam de audiotour tot een einde. Terug met de tuktuk terwijl ik alle emoties over me heen liet komen. Het was best vreemd, tijdens de tour voelde ik niet veel. Ik dacht alleen na. Pas wanneer ik in de tuktuk zat kwamen alle emoties. Die liet gewoon langskomen, in golfjes. 


Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben we geluncht. Ik was nogal onder de indruk dus we hebben t de rest van de dag relaxed aan gedaan. Die avond hebben we ook lekker gegeten. Terug naar het reizigersleven. 


De ochtend erna gingen we op de vroege bus naar Ho Chi Minh City, oftewel, Saigon. Zin in!


LLAP ๐Ÿ–– 


-Kick de poketrainer

Comments

Popular posts from this blog

Aftellen entry 1

Copenhagen cubing 3

De reis voor Aziรซ