Ho Chi Minh City


 

Yo wereld, 

We zijn naar Ho Chi Minh, oftewel Saigon gegaan! We hadden 2 geweldige dagen. Op de eerste ochtend werden we wakker door een hele luide drum in de straat. Bleek dus een een drakendans te zijn voor een bruiloft. Only in Vietnam… Wel geweldig vermaak, begrijp me niet verkeerd. We waren toch al wakker. 

De rest van de dag hebben we de omgeving ontdekt en onszelf zoveel mogelijk uitgehongerd. Waarom? Nou, die avond gingen we een food tour doen: Onbeperkt eten! We werden om 18:30 opgepikt op twee Vespas en toen zijn we vertrokken. We hadden elk een gids/scooterbestuurder dus we hoefden zelf niet te rijden. Dat was voor mama erg fijn. We begonnen de tour boven op een wolkenkrabber. We konden prachtige panoramas maken vanaf dat geweldige uitzicht. 

Nadat we naar de volgende plek zijn gecruised heb ik voor de eerste keer in mijn leven kikker gegeten! Het was niet eens 1 April. En zoals de oud-engelse wijsheid gaat: tastes like chicken. En in dit geval klopte dat echt! Mocht je ooit kikker willen proberen, het proeft naar kip😁. Ook kregen wij seafood, en noodles die een gat in mijn tong brandden. Een erg goeie start. 

 Toen zijn we Vietnamese pannekoeken gaan eten. Het zijn een soort reusachtige pannekoekachtige dingen met kaas en groente er in. Vervolgens rol je een stuk pannekoek op in een blad sla en rijstpapier. Zo maakte we onze eigen verse spring rolls.

  Toen naar de volgende stop. Ik was benieuwd wat voor prachtig culinair ding we nu gingen doen, het was *denkbeeldig trommelgeroffel* …. een karaoke bar. Het was nogal anders. We hoefden zelf niet te zingen trouwens, gewoon kijken naar wat locals die “stand by me” vemoordden terwijl ik mee speelde op de lucht-ukulele. Wel gezellig 😇.

 En toen naar een Spaanse bar. Midden in Vietnam. ‘Is goed voor je blog’ schreeuwde mama nog in mijn oor tijdens een soort country Beatles dinges. En toen was de tour alweer over. We werden braaf op de Vespas terug gebracht naar ons hotel waar we ons bed in rolden.

10 uur aan gesnurk later ( ik zeg niet wie): 

Op de tweede dag was het oorspronkelijke idee om door de tunnels te kruipen die de communistische VietCong hadden aangelegd in de vorige eeuw; eerst tegen de Franse bezetters, en later de Amerikanen tijdens de Vietnam-oorlog. Je kan je wel voorstellen dat we suuuuperveel zin hadden in urenlang door benauwde en claustrofobische tunnels te kruipen, maar helaas was de tour al vol. Normaal laten ze op die tunneltours aan het einde ook toeristen met een AK-47 schieten. Dit bedrijf was de enige die op haar website zei dat dat belachelijk en compleet idioot was, dus we wisten waar we mee mee wilden. 

Dus hebben we voor die middag als alternatief een walking tour door Saigon geboekt. We begonnen voor  de dierentuin, waar we meteen leerden over de 3 verschillend soorten architectuur in Saigon; namelijk Franse ( als je denkt ‘Frans? leesde ik dat goed?’. Oui,  de Fransen hebben ooit Vietnam, Cambodja, en Laos gekoloniseerd ), Frans geïnspireerd door Vietnamees en Vietnamees geïnspireerd door Frans. 

En de hele walking tour zat vol met dat soort geweldige inzichten. Het was een kruising tussen historie, economie en politiek. Geweldig interessant. 

Het was een enorm gave walking tour, de beste die we tot nu toe hebben gehad. Enorm veel dank aan mevrouw Duong ( mocht je binnenkort in Ho Chi Minh komen: oldcompasstravel.com ). Voor de rest hebben we weer Saigon ontdekt en gerelaxt. Wat was dit geweldig. Op naar Hanoi.

LLAP 🖖

kick de tour-ist

Comments

Popular posts from this blog

Eerste dagen roadtrip

Bangkok ( remix, feat Pokémon Go)

Kamelensafari🐫