Noord-Thailand

 Yo wereld

Dit was heeeeel geweldig. Soort India maar dan anders. Of zoals ze hier zeggen: ‘same same but different’. 

Want wij hebben dus op een scooter door heel noord Thailand gebrommerd. Het was geweldig! We begonnen op dag 1 in Chiang mai, de “hoofdstad” van Noord Thailand, en toen heb ik het verschil ontdekt tussen zijspannen en scooteren 🛵, namelijk bochten. Op de zijspan zijn ze verschikkelijk, op de brommer zijn ze suuuuuperleuk! Mama mjos Verstappen spelen, ik voor mijn leven vasthouden, mama vloeken omdat ik aan haar schouders trek, ik de scootah omver trekken. Goede taakverdeling! Aan het einde van dag 1 zijn we ergens in de buurt van een berg beland in een supermooie hostel met leuke honden en een verse espresso ☕️ bar. Mama hemel. 

Dag 2 gingen vanuit daar door naar Mae Sariang, een uithoek van het specifieke rondje wat we deden. Daar spraken ze geen woord Engels maar ze hadden wel hele mooie bungalowtjes en een goed onderhouden plek. 

Dag-ikbennualdetelkwijt gingen we, met een tussenstop in een museum over de relatie tussen Japan en Thailand tijdens WOII, heel interessant, naar Mae Hong son. De plek waar deze hele loop om draait. Dus ons kennende bleven we daar 1 nacht en deden we niks anders dan suikerspin uit plastic beker eten. Ook hebben we 2 hele gezellige Nederlanders ontmoet waar ik nog steeds mee heen en weer mail. 

Dag-4️⃣ gingen vanuit daar een langnekdorp bezoeken, wat erg leuk was. Dat zijn lokale mensen die ringen om hun nek dragen en daardoor lijken hun nekken heel lang terwijl in werkelijkheid hun sleutelbeen naar beneden word geduwd, heel interessant. Daarna naar een “Chinees”dorpje gegaan wat een complete tourist trap was. Snel weer weg. Daar in de buurt weer mooie homestay met bungalow, erg cool. 

De dag daarna hadden we een fish cave bezocht, gewoon vooral een groot meer met een onderwater grot waar je de vissen kan voeren met lokale bakjes fruit en cheetos die geen enkele vis lustte. Verwende krengen. Die avond landden we in de ‘Cave lodge’. En dat was echt geweldig! Gekayakt door grotten, wat supercool was, andere ietwat claustrofobische grotten ontdekken, cubing video’s maken, we hadden een geweldige tijd. We bleven zelfs een extra dag puur door de kwaliteit baguette 🥖 ( en ook voor de rust. Ook zijn we daar weer de Nederlanders tegengekomen. 

Dag daarna naar Pai. Eerste wat we deden was douchen omdat ik in mijn helm en over mama had gekotst 🫢. Pai zelf was weer een vreselijke tourist trap. Misschien moest ik daarom kotsen.

Daarna zijn we naar Chang Dao gegaan, waar we op een mooie farmstay zijn gebleven. BREAKING NEWS Wij interrumperen dit blog met belangrijk wetenschappelijk nieuws. Er is een nieuw hardste materiaal ontdekt, harder dan diamant en zelfs superdiamant. De wetenschappers hebben het “Thaise bedden” gedubd. Dat was het. Ook hebben we in Chang Dao een plek met frikandellen speciaal en bitterballen ontdekt! 

Naar Chang Dao gingen we naar Chiang rai. Chang rai was een leuke stad met veel westerse cafés. Ook hadden we een leuke homestay daar. 

Daarna zijn we eerst naar de golden triangle, de plek waar Myanmar Thailand en Laos ontmoeten, wat ook weer een vreselijke tourist trap was. Snel weg. Vervolgens gingen we naar the northernmost of Thailand. De naam zegt het. Daarna hebben we ergens geslapen rond de grens met Myanmar. En die weggetjes daar zijn zo grappig. Ze maken bochtjes over de grens, Dus zeg maar ‘Myanmar, Thailand, Myanmar, Thailand. Soms een grenscontrole, vriendelijk lachen. 

De dag daarna reden we door helemaal naar Chang Dao, weer frikandellen gegeten. Daarna door rijden naar Chang Mai. En nu hier. Ik moet de bus op. Spreek jullie later 

LLAP 🖖 

-Kick ที่ยังพูดภาษาไทยไม่ได้

Comments

Popular posts from this blog

Aftellen entry 1

Copenhagen cubing 3

De reis voor Azië